Efter en dag fullt upp med babysim, bollskola, innebandymatch, kalas. Så valde vi att ha en riktig hemma mysig kväll. Vi bakade Amerikansk Cookie med choklad och kola som vi sedan åt och myste framför en film. Perfekt lördagskväll! Den var så god! Här kommer receptet:
12–14 bitar
❥ 200 g mörk choklad (spar ca 4 bitar till garneringen)
❥ 100 g Dumlekola
❥ 175 g smör, rumsvarmt
❥ 1 ½ dl strösocker
❥ 1 ½ dl farinsocker
❥ 1 ägg
❥ 1 ½ tsk bikarbonat
❥ 2 tsk vaniljsocker
❥ 1 krm salt
❥ 1 dl havregryn
❥ 3 ¾ dl vetemjöl
Garnering
❥ ca 4 bitar choklad, grovhackad
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen grovt och skär Dumlekolan i bitar.
2. Vispa smör, socker och farinsocker pösigt i en bunke. Blanda ner ägget. Tillsätt bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn och vetemjöl. Blanda ihop allt till en deg.
3. Blanda ner choklad och Dumlekola. Rör ihop allt till en smulig deg.
4. Tryck ut smeten i en smord och bröad springform, 22–23 cm i diameter. Strö över lite grovhackad choklad.
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–35 min. Låt den svalna i formen. Pudra över lite florsocker före servering. Ät kakan som den är eller servera med vispad grädde eller vaniljglass.
Receptet är ifrån tidningen hembakat.