Idag är det kladdkakans dag så vi passade på att testa ett nytt recept.
Jag hittade detta recept på Fridas bakblogg.
Choccolate Chip Cookie Kladdkaka
Ingredienser:
❥ 100g Smör
❥ 2 Ägg
❥ 1,25 dl Farinsocker
❥ 0,75 dl Strösocker
❥ 2tsk Vaniljsocker
❥ 2 dl Vetemjöl
❥ 2,5 dl Chokladknappar, mörk choklad.
Gör såhär:
Börja med att sätta igång ugnen på 175grader. Smöra och mjöla en springform, 22cm. Smält smöret och ställ åt sidan. Rör ihop ägg, farin- och strösocker. Tillsätt vaniljsocker, vetemjöl och smör. Rör till en jämn smet. Rör ner 2 dl av chokladknapparna. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Rör om i mitten av kakan efter fem minuter, annars hamnar chokladen i botten. Grädda tills kakan är klar, känn med sticka eller skaka lite på formen. Kanterna ska vara fasta men mitten ska vobbla lite. När kakan är färdiggräddad så lägger du på resten av chokladknapparna. Låt svalna.
Kakan kommer se ljusare ut då vi rörde om hela kakan efter fem minuter.
Men den var lika mumsig för det 😀