Det jag ser är det jag lever för

Hur jag förberedde Sagas dop med dekorationer och bakning

Vad kul att det är så många som gillade mitt inlägg om sagas dop med dekorationerna och bakandet. Därför tänkte jag försöka sammanfatta allt, om jag missar att ta med något så säg då till!

Dessa servetter beställde jag här. Jag valde själv denna design och texten,
de har flera olika designer och olika texter. Även snabb leverans.

När det gäller dricksglasen, så är det vanliga barnmatsbukar. Jag visste redan när jag var gravid hur jag ville använda dessa, därför har jag sparat barnmatsburkar sen i våras någon gång. Jag rev av ettiketten (som redan sitter på barnmatsburken) och för att få bort det sista klistret tog jag en tops och acceton och gnuggade av klistret. Sedan körde jag de i diskmaskinen.

När de var diskade och klara så knöt jag rosetter uppe på glaset och de bandet beställde jag här. De har såklart flera färger, men då temat var vitt och rosa så blev det självklart rosa band. Sedan beställde jag färdiga etiketter som jag bara behövde klistra på glaset, de beställde jag här. Och slutligen vita och ljusrosa sugrör beställde jag här.

Sedan använde jag mig utav serpentiner jag hade kvar från Novas dop och dekorerade borden med.

Sedan gjorde jag sista minuten skyltar, jag skrev ut från datorn vad bakelsen hette eller vad den innehöll. Sedan klistrade jag på det på skylten som jag hade vikt ihop. För en sista grej för att göra den lite finare hade jag använt stans för att trycka ut hjärtat och klistra på skylten. Jag tröck ut flera hjärtan som jag lade ut på fika bordet som bordsdekoration, tyvärr har jag ingen bild på det.

Jag hade även gjort en ”barnens hörna” där jag hade köpt klämmisar, russin i tablettaskar och hällt upp majskrokar i en skål till barnen. Jag hade även skärt upp bananer som jag serverade på en tallrik till de små. Detta uppskattades verkligen bland de små barnen.

Det som jag ångrade var att jag inte började baka tidigare för allt detta kan man ju frysa in.
Recept Chokladbollar ca. 25st:
 100g Smör
1dl Socker
3dl Havregryn
2msk Kakao
1tsk Vanillinsocker
2msk Kokt KaffeDekoreration: Pärlsocker som jag färgade med rosa karamellfärg

Cakepops:
2 paket oreokakor
200g Philadelphia ost
Mixa kakorna till smulor häll i philadelphia osten och rör ihop till en slät smet. Ställ in smeten ett tag i kylen så den inte är för kladdig när du rullar degen till bollar. Doppa sedan cakepopspinnen i choklad och tryck ner den i bollen. Sedan ställe jag de i kylen tills de stelnat. Efter de stelnat doppade jag de i vit choklad och lade rosa strössel på. Dessa cakepopspinnar köpte jag här, men de finns även på bl.a panduro.
Silviarutor:
Kaka:
3 Ägg
3dl Socker
3dl Vetemjöl
3tsk Bakpulver
1,5dl Kallt VattenGlasyr:
200g Smör
8-9dl Florsocker
1tsk Vaniljsocker
2 äggulor
1tsk Presad Citron
Dekoration: Kokosflingor och rosa hjärtströssel
Sätt ugnen på 175grader. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i det kalla vattnet och sist mjölet ihoprört med bakpulvret. Grädda i smord och bröad långpanna i 15minuter. Under tiden gör du glasyren, smält smöret och rör ner alla ingredienser till glasyren och vispa den slät. Låt svalna något och låt kakan svalna helt innan du breder på glasyren. Strö över kokosflingor (kan även ha på hjärtströssel som jag hade) och ställ svalt ytterligare en stund innan du skär upp kakan i bitar.
e
Vanilj & Kardemumma bullar:
Deg:
5dl Mjölk
50g Jäst
1tsk Salt
2dl Socker
2tsk Kardemumma
15dl Vetemjöl
150g Smör

Fyllning:
1dl Strösocker
1dl Vaniljsocker
150g Smör
Värm mjölken till 37grader. Vispa ner mjölken i jästen och låt jästen smälta helt. Tillsätt salt, socker och kardemumma, tillsätt mjölet lite i taget och knåda degen tills den lossnar från bunkens kanter. Smält smöret och häll det över degen. Knåda tills smöret tagits upp av degen, tillsätt ev. lite mer mjöl om det behövs. Låt jäsa i bunken under bakhandduk i ca. 40 min.

Kavla ut och bred på fyllningen. Gör bullar i önskad form. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen på 200grader i ca.10min.

Jag köpte de rosa/vit prickiga formarna från lagerhause.Kanel & Kardemumma bullar:
Deg:
5dl Mjölk

50g Jäst
1tsk Salt
2dl Socker
2tsk Kardemumma
15dl Vetemjöl
150g Smör

Fyllning:
Strösocker
Kanel
Smör

Värm mjölken till 37grader. Vispa ner mjölken i jästen och låt jästen smälta helt. Tillsätt salt, socker och kardemumma, tillsätt mjölet lite i taget och knåda degen tills den lossnar från bunkens kanter. Smält smöret och häll det över degen. Knåda tills smöret tagits upp av degen, tillsätt ev. lite mer mjöl om det behövs. Låt jäsa i bunken under bakhandduk i ca. 40 min.

Kavla ut och bred på fyllningen. Gör bullar i önskad form. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen på 200grader i ca.10min.

Till tårtorna gjorde jag egna dekorationer, ett tips är att börja planera hur ni vill att tårtorna ska se ut alltså hur ni vill dekorera de så ni kan börja med det i god tid. Även beställa formar osv. Göra tårtbottnar och frysa in. Tyvärr började jag i sista minuten så jag hann aldrig göra egna tårtbottnar så jag fick köra på köpta, tårtorna blev väldigt låga och jag kunde inte ens dekorera dem med hälften som jag tänkt. Bestäm även fyllningar, jag bestämde mina i sista minuten och höll på med dessa i timmar.
Min sambo fick täcka tårtorna med sockerpasta mitt i inatten dagen innan dopet då jag var alldeles för trött. Tycker han gjorde det bra för att vara hans första gång.

Fotograf: Chatarina

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats