Idag gjorde jag och M färdigt det sista med bröllopsinbjudningarna, det tog ju lite tid. Så vi passade på sen att ha en familjesöndag resten av dagen med familjemys, Vi började med att laga vegetarisk Pizza där vi fått möjligheten från Amazing Alice att testa produkter ifrån Quorn. Tjejerna älskade detta att få göra sina egna pizza och inte nog med det så älskade de pizzan, de som aldrig äter mer än en portion, åt massor 😀 För att baka denna mumsiga pizza behöver du:Ingredienser:
* 300g Quorn Färs
* 1 Paket färdig pizzadeg
* 400g färska babytomater
* 250g löpefri Mozarella
1/2 Kruka färsk basilika
Basilikapesto:
* 1/2 Kruka färsk basilika
* 50g pinjenötter
* 2-3 msk olivolja
* 2tsk citronsaft
* Salt
* Peppar
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 250 grader
2. Basilikapesto: Mixa alla ingredienser slätt med mixerstrav.
3. Skär tomaterna i grova bitar. Lägg pizzadegen på en plåt. Bred ut pesto, strö över färs och tomater. Toppa med riven mozzarella. Grädda i ugnen tills osten smält och pizzan fått fin färg, 7-10 minuter.
4. Strö över färsk basilika och servera.
Receptet hittar ni här. Vi använde inte pinjenötterna pga allergi 🙂