Hur jag förberedde Sagas dop med dekorationer och bakning
Vad kul att det är så många som gillade mitt inlägg om sagas dop med dekorationerna och bakandet. Därför tänkte jag försöka sammanfatta allt, om jag missar att ta med något så säg då till!
Dessa servetter beställde jag här. Jag valde själv denna design och texten,
de har flera olika designer och olika texter. Även snabb leverans.
När det gäller dricksglasen, så är det vanliga barnmatsbukar. Jag visste redan när jag var gravid hur jag ville använda dessa, därför har jag sparat barnmatsburkar sen i våras någon gång. Jag rev av ettiketten (som redan sitter på barnmatsburken) och för att få bort det sista klistret tog jag en tops och acceton och gnuggade av klistret. Sedan körde jag de i diskmaskinen.

Sedan använde jag mig utav serpentiner jag hade kvar från Novas dop och dekorerade borden med.

Sedan gjorde jag sista minuten skyltar, jag skrev ut från datorn vad bakelsen hette eller vad den innehöll. Sedan klistrade jag på det på skylten som jag hade vikt ihop. För en sista grej för att göra den lite finare hade jag använt stans för att trycka ut hjärtat och klistra på skylten. Jag tröck ut flera hjärtan som jag lade ut på fika bordet som bordsdekoration, tyvärr har jag ingen bild på det.

Jag hade även gjort en ”barnens hörna” där jag hade köpt klämmisar, russin i tablettaskar och hällt upp majskrokar i en skål till barnen. Jag hade även skärt upp bananer som jag serverade på en tallrik till de små. Detta uppskattades verkligen bland de små barnen.

❥ 1dl Socker
❥ 3dl Havregryn
❥ 2msk Kakao
❥ 1tsk Vanillinsocker
❥ 2msk Kokt KaffeDekoreration: Pärlsocker som jag färgade med rosa karamellfärg

❥ 2 paket oreokakor
❥ 200g Philadelphia ost

Kaka:
❥ 3 Ägg
❥ 3dl Socker
❥ 3dl Vetemjöl
❥ 3tsk Bakpulver
❥ 1,5dl Kallt VattenGlasyr:
❥ 200g Smör
❥ 8-9dl Florsocker
❥1tsk Vaniljsocker
❥ 2 äggulor
❥ 1tsk Presad Citron

Deg:
❥ 5dl Mjölk
❥ 2tsk Kardemumma
❥ 150g Smör
Fyllning:
❥ 1dl Strösocker
❥ 1dl Vaniljsocker
❥ 150g Smör
Värm mjölken till 37grader. Vispa ner mjölken i jästen och låt jästen smälta helt. Tillsätt salt, socker och kardemumma, tillsätt mjölet lite i taget och knåda degen tills den lossnar från bunkens kanter. Smält smöret och häll det över degen. Knåda tills smöret tagits upp av degen, tillsätt ev. lite mer mjöl om det behövs. Låt jäsa i bunken under bakhandduk i ca. 40 min.
Kavla ut och bred på fyllningen. Gör bullar i önskad form. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen på 200grader i ca.10min.

Deg:
❥ 5dl Mjölk
❥ 2tsk Kardemumma
❥ 150g Smör
Fyllning:
❥ Strösocker
❥ Kanel
❥ Smör
Kavla ut och bred på fyllningen. Gör bullar i önskad form. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen på 200grader i ca.10min.



Fotograf: Chatarina