Det jag ser är det jag lever för

Surdegsbröd

Som ni alla vet så var kocken Nova i farten igår och bakade surdegsbröd med Kron Jästs nya färdiga surdeg, det var riktigt mumsigt och superenkelt att göra. Så här kommer ett recept ni inte får missa! 😀

Ingredienser:

1 påse (150g( Kronjäst Surdeg Fullkornsvete

1/2 paket (25g) Färsk Kronjäst för matbröd

5 dl Kallt vatten

13,5 dl (800g) Vetemjöl special

2,5tsk Salt eller Havssalt

1,5 msk Oliv- eller Rapsolja

Tillagning:

1. Lös jästen i vattnet. Tillsätt sedan övriga ingredienser utom saltet.

2. Knåda till en smidig deg, ca 10min i maskin eller 15min för hand. Häll i saltet i slutet av knådningen. Degen får vara lös, men inte kladdig. Forma degen jämn och fin. Låt jäsa till dubbel storlek (ca 1 timme) i en bunke täckt med plast.

3. Häll upp degen på bordet, arbeta så lite som möjligt med degen. Dela i baguetter och rulla varsamt ut i önskvärd längd. Sikta därefter lite mjöl över bröden.

4. Lägg bröden på plåt och täck med plast. Låt jäsa i ca. 1 timme.

5. Sätt ugnen på 260grader i lagom tid innan gräddningen och sätt samtidigt in en tom plåt nederst i ugnen.

6. Gör 2-3 snitt över bröden precis innan plåten sätts in i ugnen, sänk temperaturen till 220grader, samt häll 1dl vatten i den tomma, varma plåten. Grädda mitt i ugnen till bröden fått en fin färg, ca 20-25min. Låt svalna på galler. Sedan är det bara att servera och mumsa i sig 😀

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats